Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες “Ελληνες μένουν στους δρόμους, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιείται στη Λιβαδιά πρόγραμμα… φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα.

Ελπίζουμε μόνο να μην καταλήξουν πάλι να καίγονται οι δομές φιλοξενίας…




Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 294 πρόσφυγες σε 70 διαμερίσματα στην πόλη, ενώ άλλοι δώδεκα πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στη Λιβαδειά με τη συμπλήρωση του αριθμού των 420 φιλοξενούμενων.

Οι πρόσφυγες,εκτός από φιλοξενία, απολαμβάνουν υπηρεσίες όπως διερμηνεία, ψυχοκοινωνική και ιατρική υποστήριξη και νομική συμβουλευτική.

«Είμαστε όλοι μια γροθιά», είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της εξέλιξης του προγράμματος στην πόλη. «Το πρόγραμμα πέτυχε στη Λιβαδειά, γιατί όλοι διορθώναμε ο ένας τον άλλο και αναζητούσαμε την καλύτερη λύση», συνέχισε η κ. Πούλου.

Για τη δήμαρχο Λεβαδέων, η υλοποίηση του προγράμματος ήταν «ένα στοίχημα»:

«Ο δήμος έπρεπε να βελτιώνει καθημερινά τις υποδομές για ευάλωτους πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, έπρεπε καθημερινά και συστηματικά να ενημερώνει τους δημότες και να βελτιώνει τις συνθήκες και γι” αυτούς ώστε να μην υπάρχουν αντιθέσεις», είπε και συμπλήρωσε:

«Πιστεύουμε ότι το πείραμα στη Λιβαδειά πέτυχε και ότι αυτό είναι το μέλλον της φιλοξενίας. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να εξελιχθεί σε πυλώνα του εθνικού σχεδιασμού».