Του Στρατή Μαζίδη

 

Όχι δεν στρεψοδικώ, δε λέω ότι θέλω, δεν παρερμηνεύω, ορθά αναρωτιέμαι…

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο του 24ωρο ως πρωθυπουργός άφησε ένα μεγάλο στίγμα λέγοντας στη συνέντευξη του ALPHA [26.08.2015]:

 

«Πολλές φορές τα ΟΧΙ στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης. Το ΟΧΙ του 1940 ακολούθησε μια τετράχρονη κατοχή»

 

Αυτό κι αν είναι η πεμπτουσία του γερμανοτσολιά. Άσε που δεν ήταν και ακριβώς τετράχρονη αλλά λεπτομέρειες.

 

Αυτή η φράση όπως την ακούς, διαβάστε τη φωναχτά, τι σημαίνει; Ε και τι έγινε; Είπαμε ΟΧΙ και υπαναχωρήσαμε, ακολούθησε κατοχή. Τζάμπα είπαμε ΟΧΙ και ταλαιπωρηθήκαμε. Έπρεπε να πούμε ένα ΝΑΙ εξαρχής. ΝΑΙ σε αυτούς που σκότωσαν εκατομμύρια.

 

Και όμως τα ψέματα τα λέει ο Αλέξης Τσίπρας εκτός αν είναι ανιστόρητος.

 

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού συνοδευόμενο με το έπος της Πίνδου και την προέλαση στη Βόρεια Ηπειρο και την Αλβανία, δεν οδήγησε σε υπαναχώρηση.

 

Επίσης δεν υπαναχωρήσαμε. Δόθηκε τεράστια μάχη πάνω στα οχυρά αλλά η Βέρμαχτ πέρασε μέσω Γιουγκοσλαβίας.

 

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ήρθε σε μια εποχή όπου ο Αξονας είχε πάρει φόρα και κατακτούσε τα πάντα μέσα σε ελάχιστα 24ωρα με τρανό παράδειγμα την κατάρρευση της Γαλλίας με την πανίσχυρη γραμμή Μαζινό και την πολεμική μηχανή.

 

Το ΟΧΙ της φτωχής τότε Ελλάδας με το 6μηνο έπος στο μέτωπο αποτέλεσε το μήνυμα για τους αγωνιζόμενους λαούς στην Ευρώπη. Υπήρξε η σπίθα που άναψε τη φλόγα κι έκαψε στο τέλος το τέρας του ναζισμού… Η Ελλάδα έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

 

Από την Ελλάδα εμπνεύστηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

 

Αυτά προφανώς είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα (ίσως και το σύνολο του πολιτικού κόσμου).

 

Το ΟΧΙ οδήγησε στην Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ και την καθυστέρηση της προέλασης των ναζί στην ΕΣΣΔ οπότε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του πολέμου και την ήττα του φασισμού ύστερα από την κομβική μάχη του Στάλινγκραντ.

 

Προφανώς το ιστορικό πια γεγονός ότι το ελληνικό ΟΧΙ με τη συνέχειά του υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της συντριβής του Χίτλερ, διαφεύγει του υποψήφιου πρωθυπουργού.