Καθώς ξεκινούν τα «φροντιστήρια» στη ΝΔ για τις αδελφές και το επικείμενο νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα της τεκνοθεσίας, το …καλύτερο που ακούσαμε είναι ότι αυτά θα γίνουν υπό τον ….Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κορυφαίος κωλοτούμπας και γλείφτης για να κρατήσει την καρέκλα του υπουργού να συνεχίσει να κάνει δουλειές και να καθυστερεί όσο μπορεί τη λογοδοσία του απέναντι στην Δικαιοσύνη.

Το σχετικό email έφτασε μάλιστα στους βουλευτές της ΝΔ από τον Γραμματεά τηςγαλάζιας ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη που τους ειδοποιούσε για σεμινάρια επί του νομοσχεδίου στα γραφεία της οδού Πειραιώς. Κι εκεί αναφέρεται το όνομα του Αδωνι μαζί με τους άλλους  εισηγητές που θα είναι οι Άκης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μαρία Συρεγγέλα.

Για τους άλλους, εντύπωση δεν προκαλεί η πρωτοβουλία και η ανάληψη τέτοιου ρόλου αφού τουλάχιστον δύο από αυτούς είναι και …κρυφές. Αρα θα πάνε να μιλήσουν για κάτι που το έχουν κρυφό καημό και επί προσωπικού.

Επίσης δεν προκαλεί εντύπωση ούτε για τον Αδωνι ο οποίος αλλάζει απόψεις και πολιτικά αφεντικά ποιο γρήγορα κι από τα …πουκάμισα. Όμως η συγκεκριμένη περίπτωση έχει ειδικό ενδιαφέρον.

Γι αυτό και εμείς κάνουμε για άλλη μια φορά την έκπληξη και, του(ς) κάνουμε –τόσο στον ίδιο τον Αδωνι όσο και στους υπολοίπους, “δώρο” το βιβλίο «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ».

Ποιος είναι ο συγγραφέας του Βιβλίου αυτού; Μα φυσικά ο ίδιος ο σημερινός υπουργός Υγείας και κολαούζος του Μητσοτάκη όπως και της νέας τάξης πραγμάτων και του διεθνούς αδελφάτου, Αδωνις Γεωργιάδης.

Πρόκειται για ένα βιβλίο κυριολεκτικά εμπεριστατωμένο το οποίο , όντως τεκμηριωνει με στοιχεία και πηγές μεταξύ ότι δεν ισχύει πως “τάχα οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν πολύ ανεκτικώτεροι ημών απέναντι σε αυτήν την “συνήθεια” , όπως τονίζει ο συγγραφέας του ο οποίος επίσης καταρρίπτει τα παραμύθια ότι «η ομοφυλοφιλία ήταν μία πράξις όχι μόνον αποδεκτή, αλλά και σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε μορφωμένο Έλληνα εκείνης της εποχής”. Και όχι μόνο δεν ήταν «αποδεκτή» αλλά επίσης ως “στην αρχαία Ελλάδα την ομοφυλοφιλία την αντιμετώπιζαν, ιδιαιτέρως αρνητικά”.

Διαβάζοντας λοιπόν το βιβλίο αυτό διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι είναι πράγματι συγκλονιστικό και από επιστημονικής πλευράς. Ο Αδωνις Γεωργιάδης ως συγγραφέας του γράφει και τεκμηριώνει όλα όσα έρχεται ο ίδιος τώρα να …αντικρούσει. Δηλαδή τώρα ως υπουργός και
άνθρωπος του συστήματος γλείφει εκεί που έφτυνε αλλά όχι μόνο επί πολιτικής βάσεως που θα μπορούσε κατ΄ οικονομίαν να το δεχτεί κανείς ως θεμιτό για τους πολιτικάντηδες του είδους τους. Τώρα μιλάμε για τον αυτοεξευτελισμό του και σε επιστημονικό επίπεδο αφού του αρέσει να παρουσιάζεται και ως επιστήμονας και ιστορικός. Ολόκληρο βιβλίο έχει γράψει διαψεύδοντας τα περί ομοφυλοφιλίας στην αρχαία Ελλάδα και τώρα θα πάει να πείσει τους …διαφωνούντες της ΝΔ ότι πρέπει να ψηφιστεί ο νόμος έκτρωμα διότι δήθεν η ομοφυλοφιλία είναι ανεκτή και υπαρκτή από την αρχαιότητα. Θα βρεθεί κανείς από το ακροατήριό του εκεί στη ΝΔ να τον …ρωτήσει, τον πολιτικό καραγκιόζη, ποιο από τα δύο ισχύει: αυτό που γράφει στο βιβλίο του ή αυτό που λέει ως πολιτικάντης;

Προφανώς επειδή έχουν περάσει χρόνια, ο κουτοπόνηρος Αδωνις θα νόμιζε ότι το βιβλίο αυτό έχει …αποσυρθεί και έχει «ξεχαστεί» και ότι δεν θα το βρει μπροστά του για να λειτουργήσει ως Νέμεσι για τις Υβρεις του. Εμείς λοιπόν του κάνουμε την έκπληξη για άλλη μια φορά και τον φέρνουμε κατά μέτωπο απέναντι σε όσα έγραφε. Και παράλληλα έτσι «στέλνουμε» και κούτες στην ΝΔ με άλλα …157 αντίτυπα για τους γαλάζιους βουλευτές και κυρίως εκείνους που θα καθίσουν να ακούσουν τον Γεωργιάδη να τους κουνάει το δάκτυλο γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις αδελφές!!


Το βιβλίο έχει 208 σελίδες, έχει εκδοθεί το 2022 από τις εκδόσεις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ με συγγραφέα τον Αδωνι.Το βιβλίο βασίζεται στη στέρεη βάση των πηγών της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας και αποδεικνύει με ατράνταχτα στοιχεία πως η ομοφυλοφιλία δε ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει σε κείμενα της Μυθολογίας, του Αισώπου “Ζευς και αισχύνη”αλλά και στους γίγαντες της παγκόσμιας διανόησης, Πλάτων, Ξενοφών, Δημοσθένης, Πλούταρχος κλπ πως όσοι υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα ψεύδονται ασυστόλως. «Ο συγγραφέας με νηφάλιο τρόπο και χωρίς περιθώρια αντίδρασης αποδεικνύει ότι η ομοφυλοφιλία δεν ήταν αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα» όπως διαπιστώνει σε σχόλιο του ως τρίτος και ένας κριτικός του έργου.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης ότι μέσα στο βιβλίο του ο Αδωνις ότι «σε κανένα μέρος του κόσμου με δημοκρατικό πολίτευμα δεν είχε ποτέ εφαρμοστεί σκληρότερη νομοθεσία για την παιδεραστία και την ομοφυλοφιλία εν γένει, απ’ ό,τι στην Αρχαία Αθήνα». Κι ενώ το έχει αναγνωρίσει αυτό, έρχεται τώρα και εισηγείται νόμο υπέρ της… ομοφυλοφιλίας. Αντε και στην …παιδεραστία, Αδωνι…

Στα συμπεράσματα της «έρευνας» όπως χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του βιβλίου ο Γεωργιάδης και τα παρουσιάζει στο οπισθόφυλλό του είναι εξαλλου ξεκάθαρος και σαφής: «Σκοπός της έρευνας αυτής δεν είναι να τοποθετηθούμε θετικά ή αρνητικά στο φαινόμενο της Ομοφυλοφιλίας αυτό καθ’ αυτό, αλλά να διαπιστώσουμε τις απόψεις των ιδίων των αρχαίων Ελλήνων για το ζήτημα.

Σκοπός της έρευνας αυτής δεν είναι να τοποθετηθούμε θετικά ή αρνητικά στο φαινόμενο της Ομοφυλοφιλίας αυτό καθ’ αυτό, αλλά να διαπιστώσουμε τις απόψεις των ιδίων των αρχαίων Ελλήνων για το ζήτημα.

Ας σημειωθή εδώ, πως εντέχνως διαχέεται η άποψις, ότι τάχα οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν πολύ ανεκτικώτεροι ημών απέναντι σε αυτήν την
“συνήθεια” και ότι η ομοφυλοφιλία ήταν μία πράξις όχι μόνον αποδεκτή, αλλά και σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε μορφωμένο Έλληνα εκείνης της εποχής. Οπωσδήποτε η προσπάθεια αυτή ούτε αθώα είναι, ούτε τυχαία. Στα πλαίσια της “Νέας Εποχής” που ζούμε, σχεδόν τα πάντα ευτελίζονται.
Κάποιοι λοιπόν θέλοντας να χρησιμοποιήσουν το κλέος και το κύρος του αρχαίου κλασσικού μας πολιτισμού, για να ισχυροποιήσουν τις απόψεις τους, αφήνουν να καλλιεργήται μία τέτοια εικόνα.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για να υποστηριχθή η θέσις, ότι η Ομοφυλοφιλία ουδέποτε υπήρξε πράξις αποδεκτή και προβεβλημένη,
είναι η εκτεταμένη χρήσις των αρχαίων ελληνικών κειμένων.

Σε κάθε περίπτωσι παρατίθενται τα αποσπάσματα που χρειάζονται, τόσο σε νεοελληνική απόδοσι, όσο και στο αρχαίο ελληνικό κείμενο. Στο βιβλίο αυτό, χωρίς καμμία απολύτως αμφιβολία, θα διαπιστώσετε, ότι στην αρχαία Ελλάδα την ομοφυλοφιλία την αντιμετώπιζαν, ιδιαιτέρως αρνητικά, αυτή είναι η αλήθεια».