Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Δήλωση σοκ από τον Θεώδορο Λιβάνιο: Κάποιοι χαρακτήριζαν ως υπερβολές, γραφικότητες και συνωμοσιολογίες, τα σημεία των καιρών για τα οποία προειδοποιούσαν φωτισμένοι γέροντες της Ορθοδοξίας εδώ και δεκαετίες. Και φτάσαμε σήμερα να τα βλέπουμε να ξετυλίγονται μπροστά μας και μάλιστα να ανακοινώνονται από το βήμα της Βουλής!

Τι ακριβώς είπε προχθές κατά την ομιλία του ο Θεόδωρος Λιβάνιος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης;

Αναφερόμενος στο τσιπάρισμα των ζώων και την αφαίρεση άδειας κυνηγιού για όσους έχουν ατσιπάριστο σκυλί, είπε πως το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα προχωρήσει ένα πρόγραμμα επιδότησης για μικροτσίπ στα κατοικίδια, συμπληρώνοντας κατά λέξη πως «αυτό θα γίνει πρώτα για τα ζώα συντροφιάς, και μετά θα γίνει για τους ανθρώπους»!

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός είπε στην ομιλία του στη Βουλή:

«Δύο λόγια για τους κυνηγούς. Λέει ότι η αφαίρεση άδειας θήρας είναι έμμεση ρατσιστική συμπεριφορά. Πότε συμβαίνει αυτό; Αν έχουν ατσιπάριστο το ζώο. Για μένα είναι αδιανόητο κυνηγοί να έχουν ατσιπάριστο το ζώο. Είναι αδιανόητο να βρίσκουμε εγκαταλελειμμένα σκυλιά στα βουνά επειδή δεν τους κάνουν το κυνήγι.

Είναι πολύ απλό. Επιδοτούμε εκτός από την στείρωση και σε ευπαθείς ομάδες και το ίδιο το τσιπάρισμα. Και το μητρώο είναι μία σημαντική καινοτομία. Ελπίζω μέχρι τέλος Οκτωβρίου να δημοπρατηθεί το έργο και μέσα στο επόμενο εξάμηνο μετά τη σύμβαση να έχει ολοκληρωθεί. Θα το πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Είναι πλήρως προσβάσιμο. Είναι διαθέσιμο για όλους. Έχει τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του σκύλου ή της γάτας, ώστε αν εγώ πάω με το σκύλο μου διακοπές για παράδειγμα στη Νάξο, ο κτηνίατρος εκεί αν χρειαστεί να το εξετάσει να έχει πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό.

Αυτό τώρα θα γίνει πρώτα για τα ζώα συντροφιάς, και μετά θα γίνει για τους ανθρώπους».