Μπροστά σε ένα πρωτοφανές, αλλά και πολύ μακάβριο θέαμα βρέθηκαν προ ολίγων ημερών εργάτες συνεργείου γραφείου τελετών στο χωριό Ταύρη του Έβρου, όταν προχώρησαν σε εκταφή πτώματος, το οποίο όμως εντόπισαν άθικτο, παρά το γεγονός ότι είχε ταφεί πριν από 16 χρόνια!

 

Το πτώμα ανήκει σε γυναίκα, που καταγόταν από τον οικισμό και είχε πεθάνει πριν από 16 χρόνια από φυσικά αίτια. Πριν από λίγες ημέρες, όταν απεβίωσε συγγενικό της πρόσωπο αποφασίστηκε να ταφεί στον ίδιο τάφο με την εκλιπούσα ως είθισται στην χριστιανική παράδοση.

 

Πλην όμως, οι εργάτες που ανέλαβαν την εκταφή της προϋπάρχουσας σορού, ώστε να ταφεί μαζί και η δεύτερη, διαπίστωσαν ότι ούτε η γυναίκα αλλά ούτε και το φέρετρο της είχαν αποσυντεθεί.

 

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του οικισμού, η σορός ξανατάφηκε, ωστόσο υπό τις οδηγίες του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης αναγνώσθηκε ειδική ευχή για την αποσύνθεση της από 16ετίας εκλιπούσης.

 

Πάντως σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές η Ορθόδοξη παράδοση αποδέχεται το ενδεχόμενο άνθρωποι να είναι «δεμένοι» με κατάρες που δεν επιτρέπουν την αποσύνθεσή τους όταν αποβιώσουν, γι’ αυτό και υπάρχει συγκεκριμένο και μεγάλο ευχολόγιο που τις «λύνει».

 

Επίσης, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μεν πολύ σπάνιο, αλλά δεν είναι το μοναδικό που έχει καταγραφεί καθώς ανάλογα έχουν υπάρξει και σε άλλους οικισμούς.

 

Πηγή: reportal.gr