ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης – Σκουπίδια όσοι διαδηλώνουν για την Μακεδονία στην πόλη

ΠΗΓΗ

 

Με αφορμή ένα επεισόδιο με κάποιον νεαρό στην πορεία για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας όσους διαδηλώνουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ως σκουπίδια, ναζιστές και συμμορία.

 

Είναι προφανές ότι οι συνεχείς πορείες και διαδηλώσεις για την Μακεδονία τους έχουν σπάσει τα νεύρα και τους έχουν κάνει να χάσουν την ψυχραιμία τους. Δεν αντέχουν να βλέπουν τόσες Ελληνικές σημαίες

 

 

στους δρόμους κάθε μέρα άλλωστε.

Διαβάστε την ανακοίνωση

 

Κανείς πλέον δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιόν των δήθεν πατριωτών οι οποίοι λειτουργούν ως ναζιστικά τάγματα εφόδου και συμπεριφέρονται ως αφεντικά της πόλης απειλώντας και τρομοκρατώντας.

 

Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι να δυσφημούν την πόλη και να προσβάλουν τη σημαία την οποία διατείνονται πως τιμούν ενώ στην πραγματικότητα την ατιμάζουν και το μόνο σύμβολο που αρμόζει στα χέρια τους είναι η σβάστικα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την επίθεση των ακροδεξιών τραμπούκωνκαι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Οι συνεχείς επιθέσεις και καταστροφές πρέπει να απαντηθούν πολιτικά από το δημοκρατικό κόσμο της πόλης, να απομονωθούν οι εθνικιστικές συμμορίες και να δοθεί ένα τέλος στην εθνοκαπηλεία και τη φασιστική τρομοκρατία με πνεύμα ενότητας και χωρίς αποκλεισμούς.

 

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της πόλης να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν απερίφραστα και έμπρακτα παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης και τους Θεσσαλονικείς.

 

Καλούμε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση με σκοπό να καθαρίσουμε τους δρόμους της πόλης από τα «σκουπίδια»«.

 

με πληροφορίες thestival