Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Η εμπειρία που ακολουθεί είναι προσωπική και συνέβη πριν από λίγα λεπτά σε σπίτι οικείων προσώπων, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων Αττικής, όπου πραγματοποιούσαμε οικογενειακή επίσκεψη.

Το περιστατικό συνέβη ακριβώς στις 11.11 το βράδυ της 11/9/2015 στον Αττικό Ουρανό, στην περιοχή από τα Άνω Λιόσια μέχρι τη Σαλαμίνα περίπου. Είμαστε συνολικά 9 άτομα (3 οικογένειες εκ των οποίων 4 παιδιά άνω των 10 ετών) και το είδαμε ΟΛΟΙ, όπως θα καταλάβετε και από τις φωνές του βίντεο.

Ξαφνικά  μια εκ της παρέας βλέπει ένα κόκκινο φως να κατευθύνεται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μας και με ρώτησε αν μπορούν να πετούν νύχτα αεροπλάνα τόσο χαμηλά (περί τα 150-200 μέτρα ύψος) πάνω από την Αττική. Της απάντησα πως όχι και αμέσως γύρισα να κοιτάξω το «αεροσκάφος».

o0xnqOX
ibMtsjTΑκριβώς εκείνη τη στιγμή το αντικείμενο σταμάτησε ακριβώς από πάνω μας, σε ύψος περίπου 80-100 μέτρων. Ήταν ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΟ με διάμετρο περίπου 15 μέτρα, ύψος περίπου 5-6 μέτρα.

Στο κάτω μέρος είχε ΚΟΚΚΙΝΟ φως και στο πάνω ΠΡΑΣΙΝΟ. ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕ!

Το αντικείμενο έκανε μικρές κινήσεις (πάνω κάτω, διαγώνια) ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ, ενώ έμεινε και ακίνητο για περίπου 40 δευτερόλεπτα, αλλά σε αρκετά μεγάλη απόσταση από εμάς.