Πελασγικές Πυραμίδες στην Κίνα
Το 1994 ο Γερμανός ερευνητής Χάρτιγκ Χάουσντορφ επισκέφθηκε την Κίνα, όπου ταξιδεύοντας στην επαρχία Σενσί της Κεντρικής Κίνας, ανακάλυψε την ύπαρξη πυραμίδων οι οποίες ήταν άγνωστες στον δυτικό κόσμο. Το χρονικό της ανακαλύψεως ξεκινάει το 1912 και έχει ως εξής.Την εποχή εκείνη δύο αυστραλοί έμποροι ταξίδευαν στις απέραντες πεδιάδες του Κιν-Τσαν, στην επαρχία Σενσί της Κεντρ. Κίνας. Εκεί ανακάλυψαν την ύπαρξη άνω των εκατό πυραμίδωνΌταν ρώτησαν τον ηγούμενο ενός τοπικού βουδιστικού μοναστηριού γι' αυτές, τους πληροφόρησε ότι σύμφωνα με τα αρχεία της μονής, οι πυραμίδες αυτές θεωρούνταν πολύ αρχαίες. Τα αρχεία αυτά, όπως τους είπε, ήταν ηλικίας τουλάχιστον 5.000 ετών, οπότε από τη στιγμή που μνημόνευαν τις πυραμίδες ως «πολύ αρχαίες», αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο παλαιές θεωρούνταν. Συνεχίζοντας, είπε στους εμπόρους ότι είχαν κτισθεί την εποχή που βασίλευαν στην Κίνα οι Αρχαίοι Αυτοκράτορες, οι οποίοι εθεωρούντο ως υιοί Θεών και έφθαναν στην περιοχή με πύρινους ιπτάμενους δράκοντες. Όλα αυτά οι δύο έμποροι τα σημείωσαν στο ημερολόγιο τους, κανείς όμως εκείνη την εποχή δεν ασχολήθηκε με το θέμα.
Τον Μάρτιο του 1994 ο Χάουσντορφ που είχε διαβάσει το ημερολόγιο τους έφθασε στην περιοχή αυτή που συμπεριλαμβάνεται στις απαγορευμένες περιοχές της πόλεως Ξιαν του Σενσί, κατορθώνοντας να λάβει άδεια από την κινεζική κυβέρνηση να περιηγηθεί στην περιοχή. Πράγματι βρήκε τις θρυλούμενες πυραμίδες και φωτογράφησε μερικές από αυτές, ενώ τον Οκτώβριο του 1994 επέστρεψε στην περιοχή έχοντας μαζί του και βιντεοκάμερα με την οποία τράβηξε ταινία διάρκειας 18 λεπτών. Παρακολουθώντας προσεκτικά την βιντεοταινία και με βάση τις παρατηρήσεις που είχε διεξάγει επιτοπίως, υπολόγισε ότι υπάρχουν πάνω από εκατό πυραμίδες σε μία έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τις οποίες και περιγράφει Οι πυραμίδες είναι φτιαγμένες από άργιλο και χώμα, όχι πέτρινες, με το πέρασμα όμως των αιώνων το υλικό κατασκευής έχει σκληρύνει αρκετά. Αρκετές είναι κατεστραμμένες είτε από την διάβρωση, είτε επειδή οι τοπικοί αγρότες καλλιεργούσαν πάνω τους και γι' αυτόν τον λόγο φαίνονται εκ πρώτης όψεως ως φυσικοί λόφοι με δέντρα και βαθμιδωτές καλλιέργειες. Από τις φωτογραφίες όμως που έφερε ο Χάουσντορφ είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς, αλλά για ανθρώπινα κατασκευάσματα. Πολλές έχουν επίπεδη κορυφή, σε μερικές όμως υπάρχουν μικρά ιερά στην κορυφή. Το ύψος τους κυμαίνεται από 25 έως εκατό μέτρα και βρίσκονται όλες στην πεδιάδα του Κιν - Τσαν. Όλες εκτός από μία που βρίσκεται βορειότερα στην κοιλάδα Κιν-Λιν και είναι γνωστή ως η «Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα». Η πυραμίδα αυτή έχει κολοσσιαίες διαστάσεις με ύψος που πλησιάζει τα 300 μέτρα και ο Χάουσντορφ την θεωρεί μητρική πυραμίδα των υπολοίπων. Υπάρχει επίσης και μία πέτρινη πυραμίδα στο Σαντόγκ με ύψος περί τα 17 μέτρα, η οποία κατά τον Χάουσντορφ είναι κτισμένη με βάση τον Χρυσό Λόγο (Δηλαδή τον αρμονικό αριθμό φ=1,618 της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής).Κατά την διάρκεια της έρευνας του ο Χάουσντορφ συνάντησε αρκετές δυσκολίες από τις κινε ζικές αρχές για να πάρει άδεια συνεχίσεως των ερευνών του, ενώ δεν του επετράπη να ερευνήσει την Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα, επειδή όπως αυτός υποθέτει στα περίχωρα βρίσκεται ερευνητικό κέντρο του Κινεζικού Διαστημικού Προγράμματος. Η Κυβέρνηση έχει επίσης απαγορεύσει οποιεσδήποτε ανασκαφές στην περιοχή, χωρίς να διευκρινίζει τον λόγο Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μαρτυρεί ο Χάουσντορφ: «Η μόνη πληροφορία που μπόρεσα να λάβω είναι από έναν κινέζο αρχαιολόγο, τον καθηγητή Ξια-Νάι που είπε ότι οι ανασκαφές θα μπορούσαν να αποτελέσουν έργο της επόμενης γενεάς των κινέζων επιστημόνων. Ήδη όμως η κυβέρνηση της Κίνας έχει προχωρήσει σε δενδροφυτεύσεις ταχέως αναπτυσσομένων δένδρων πάνω στα τοιχώματα των πυραμίδων, ώστε σε είκοσι έτη από τώρα θα μπορούν να ισχυρισθούν ότι πρόκειται απλώς για φυσικούς λόφους με δένδρα πάνω τους. Αναρωτιέμαι τι προσπαθούν να κρύψουν».
Ο Χάουσντορφ σημειώνει και ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Οι Κινεζικές πυραμίδες παρουσιάζουν εκπληκτική ομοιότητα με αυτές της Κεντρικής Αμερικής, στο Μεξικό και την Γουατεμάλα, τις οποίες ο ίδιος έχει δει αυτοπροσώπως και όπως αναφέρει όταν πρωτοανακαλύφθηκαν ήταν επίσης καλυμμένες με βλάστηση, ίδιες και απαράλλακτες με αυτές, του Κιν-Τσαν, αναρωτώμενος αν κτίσθηκαν και αυτές από τους ίδιους «Γιους των Θεών».
Η μεγάλη Λευκή Πυραμίδα ύψους περί τα 300 μέτρα (!) στην οποία απαγορεύεται η πρόσβαση από τις Κινεζικές αρχές. Γιατί άραγε;
Η φωτογραφία πάρθηκε το 1947 από υπερπτήση αεροσκάφους των Αμερικανών πάνω από την Κίνα. Για πολλά χρόνια η δυτική επιστημονική κοινότητα αρνούνταν πεισματικά να παραδεχτεί την ύπαρξη πυραμίδων στην Κίνα και θεωρούσε αυτή τη φωτογραφία ως προϊόν φωτομοντάζ!
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ
Η αλήθεια της ιστορίας του Χάουσντορφ είναι αδιαφμισβήτητη, όπως αποδεικνύουν μεταξύ άλλων και οι φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει. Τίθεται όμως το ερώτημα ποιοι κατασκεύασαν αυτά τα κτίσματα. Είναι βέβαιο κατ' αρχήν ότι δεν φτιάχθηκαν από τους κινέζους, αφού ο μοναχός που μνημονεύει ο Χάουσντορφ ανέφερε ότι κατασκευάσθηκαν από μία φυλή που την αποκαλούσε «Υιοί των Θεών», την εποχή όπως ανέφερε που διοικούσαν την Κίνα κάποιοι αρχαίοι αυτοκράτορες.Ο Χάουσντορφ θεώρησε ότι αυτή η φυλή ήταν μία εξωήϊνη φυλή που εποίκισε και εκπολίτισε την Κίνα πολύ πριν από όρους στην Δύση. Πρώτος εξ' αυτών ήταν, σύμφωνα με το αρχαίο κινεζικό κείμενο Ιτζίνκ, ο κοσμοκράτωρ βασιλεύς Ουρανός με σύζυγο την Βανγκ-Μου, την Μεγάλη Μητέρα βασίλισσα της Δύσεως. Γι' αυτό και οι αρχαίοι αυτοκράτορες αποκαλούνται στα κινεζικά κείμενα και Υιοί του Ουρανού. Οι αρχαίοι αυτοί βασιλείς και Θεοί είναι οι ίδιοι με αυτούς των μυθολογιών άλλων λαών της Γης και ταυτίζονται σαφέστατα με τους αρχαίους Έλληνες Θεούς-βασιλείς της προκατακλύσμιαίας εποχής, που εκπολίτισαν την Οικουμένη. Ο βασιλεύς Ουρανός της Κίνας είναι ο κοσμοκράτωρ 'Ελλην βασιλεύς Ουρανός, ενώ η χώρα της Ευδαιμονίας στην Δύση είναι φυσικά η Ελλάς και το όρος-έδρα των Θεών, είναι ο Όλυμπος. Η Βαγκ-Μου είναι η Ρέα-Κυβέλη-Αφροδίτη, ενώ αναφέρεται και ο σοφός Φου-Χι, που ταυτίζεται με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.Αλλά και πλήθος άλλων αρχαιολογικών, ιστορικών και άλλων στοιχείων μαρτυρούν την ελληνική επίδραση και κυριαρχία στην Κίνα:
Στην επαρχία του Σινκιάνγκ της Β.Δ. Κίνας, κοντά στην πόλη Ουρούμτσι, ανακαλύφθηκε μυκηναϊκό νεκροταφείο. Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων ανακαλύφθηκαν και μούμιες λευκών ανθρώπων, στις οποίες η ύφανση των υφασμάτων είναί ευρωπαϊκή (ελληνική δηλαδή) και όχι κινεζική. (σημ.: σκωτσέζικης τεχνοτροπίας σύμφωνα με ξένες ιστοσελίδες!)
Νεολιθικά ευρήματα που ευρέθησαν στην Κίνα, όπως κούπες, αγάλματα και θυμιατήρια θυμίζουν εκπληκτικά αντίστοιχα ευρήματα του Σέσκλου, της Φυλακωπής και του Φραγχθίου στον ελληνικό χώρο. Στην Κίνα και την υπόλοιπη Άπω-Ανατολή, χρησιμοποιούνται από την απώτατη αρχαιότητα έως σήμερα πολλά ελληνικά σύμβολα όπως ο μαίανδρος, ο ισοσκελής σταυρός, ο αγκυλωτός σταυρός, η τρίαινα, ο ρόδαξ, ο διπλός πέλεκυς, ο οκτάκτινος και ο δεκαεξάκτινος ήλιος κ.αΣτην Κίνα υπάρχει η μεγάλη επαρχία Γιου-νάν, δηλαδή Ιωνία (Στην Ανατολή Γιουνάν σημαίνει 'Ελλην).
Στην Ιαπωνία υπάρχει η Λευκή Φυλή των Αϊνού (προφανώς εκ του Ίωνες), φυλή μεσογειακής καταγωγής, απομεινάρι των πανάρχαιων Ελλήνων αποίκων.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Κίνα σε πανάρχαιες εποχές εκπολιτίσθηκε και κυβερνήθηκε από τους απογόνους του Ουρανού, το κάλλιστον από τους Αιγυπτίους ιερείς της Σά'ίδος, γένος των Ελλήνων.Επομένως αυτοί που κατασκεύασαν τις κινεζικές πυραμίδες είναι όχι κάποια εξωγήινα όντα, αλλά οι πανάρχαιοι Έλληνες (Πελασγοί). Από την αναφορά του μοναχού ότι ήδη προ 5.000 ετών, σύμφωνα με τα φυλασσόμενα στην μονή αρχεία θεωρούνταν πολύ αρχαίες και ότι κτίσθηκαν την εποχή των Θεών, (σημ.: εποχή δυναστείας Θεών - Ημίθεων κατά Μανέθων) δηλαδή προ του 9.500 π.Χ. , εποχή κατά την οποία με βάση αστρονομικά δεδομένα κτίσθηκε και η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Ο Χάουσντορφ πάντως θεωρεί ότι κτίσθηκαν το αργότερο πριν από 4.500 έτη. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι και στην κινεζική επαρχία Γιουνάν έχουν ανακαλυφθεί ορισμένες πυραμίδες, βυθισμένες στην λίμνη Τούνγκ-Φλινγκ. Η καταβύθιση τους συνέβη λόγω ενός σεισμού πριν από 3.000 έτη, σύμφωνα με κινέζους αρχαιολόγους, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Τσι Πεν Λάο του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Και αυτές δηλαδή οι πυραμίδες είναι παμπάλαιες και φυσικά πρόκειται περί ελληνικής κατασκευής.
Δυστυχώς βέβαια παραμένουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την λειτουργία και την χρησιμότητα αυτών των πυραμίδων, που όσο η κινεζική κυβέρνηση παρεμποδίζει τις ανασκαφές, πολύ δύσκολα θα απαντηθούν. Φαίνεται ότι οι Κινέζοι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η πανάρχαια ελληνική παρουσία στην χώρα τους, σε μία εποχή που οι κινέζοι ήταν ακόμη νομάδες και εκτελούσαν ανθρωποθυσίες εκατοντάδων ατόμων. Αν δεν αλλάξει μάλιστα κάτι, σε μερικά χρόνια θα τις έχουν εξαφανίσει με τις μεθόδους που προανεφέρθησαν. Και φυσικά στην όλη προσπάθεια συγκαλύψεως συμμετέχει και το επιστημονικό κατεστημένο, όπως και τα ΜΜΕ, αφού ουδεμία αναφορά έχει γίνει για την ύπαρξη τους. Είναι ασφαλώς η ίδια συνομωσία συγκαλύψεως και παραποιήσεως των αρχαίων ελληνικών επιτευγμάτων που κυριαρχεί στο επιστημονικό κατεστημένο με βάση τα κελεύσματα των εβραιοσιωνιστικών αφεντικών του. Η αλήθεια όμως δεν αλλάζει και δεν είναι άλλη από το ότι όπως σε όλη την υφήλιο έτσι και στην Κίνα μεγαλούργησε ο πανάρχαιος Ελληνικός Πολιτισμός, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν.
http://www.pyles.tv/Forums.aspx?forumid=13&threadid=11002
2 Σχόλια:
...και επίσης όλα τα αναφερθέντα σύμβολα και σχήματα, πυραίδα, μαίανδρος, σβάστικα κλπ, δεν είναι απαραίτητα Ελληνικά αλλά πιθανότατα, παλαιότερα που και οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι και οι Πελασγοί και οι Κέλτες και πολλοί άλλοι κληρονόμησαν.
Και ο αντίλογος :
1)Ο εντοπισμός παρόμοιων θεοτήτων δεν σημαίνει ότι οι θεοί της Κινέζικης παράδοσης είναι ελληνικοί, πόσο μάλλον ότι ταυτίζονται με Ελληνες βασιλείς που εκπολίτισαν την Κίνα και την οικουμένη. Ολοι οι λαοί λίγο πολύ έχουν μια θεότητα του ουρανού, του ήλιου, της γης, της γονιμότητας και ποικίλων εκφάνσεων του φυσικού κόσμου αφού υπόκεινται πάνω κάτω στα ίδια φυσικά φαινόμενα και μοτίβα τα οποία είναι επόμενο να προσωποποιούν μέσω της μυθολογίας.
2)Δεν υπάρχει κανένα μυκηναϊκό νεκροταφείο στην Κίνα. Είναι περίεργο που δεν θα το βρούμε σε κανένα αρχαιολογικό βιβλίο για τον μυκηναϊκό πολιτισμό. Προφανώς ο συγγραφέας του άρθρου δεν σκαμπάζει και πολλά από αρχαιολογία.
3)Ομοια σχήματα μεταξύ Ελλάδας και Κίνας όπως ο μαίανδρος, ο ισοσκελής σταυρός, η τρίαινα, η σβάστικά κ.α. μπορούν κάλλιστα να επινοηθούν ανεξάρτητα από διαφορετικούς λαούς. Δεν είναι τόσο δύσκολη η ανεξάρτητη σύλληψή τους. Υπάρχει βέβαια πάντα και το ενδεχόμενο να οφείλονται σε εμπόριο αν και λόγω της κακής ποιότητας του άρθρου πρέπει να διατηρήσουμε πολλές επιφυλλάξεις για την ορθή παρουσίαση των υποτιθέμενων ευρημάτων. Π.χ. μπορεί να έχει μπλέξει τις χρονολογίες τους για να θολώσει το τοπίο.
4)Δεν έχουν αποδειχθεί Ελληνες οι Πελασγοί και γνωρίζουμε ελάχιστα για την ταυτότητα και τη γλώσσα αυτού του λαού. Δεν είναι βέβαιο αν αποτελούσε έναν λαό κιόλας ή ένα συνονθύλευμα διάφορων λαών που χώθηκαν κάτω από την εθνοτική αυτή ταμπέλα. Επομένως όποιο κτίσμα αποδίδεται από τον συντάκτη ως ελληνικό μνημονεύοντας τους Πελασγούς ισοδυναμεί με λογικό σφάλμα.
5)Η επαρχία Γιουνάν δεν σημαίνει Ιωνία όπως ανακριβώς λέγεται από διάφορους ανειδίκευτους "ερευνητές". Γιουνάν σημαίνει "νότια από τα σύννεφα" στα κινέζικα.
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/654922/Yun-Range
http://www.yunnantrip.com/yunnan.htm
http://scenery.cultural-china.com/en/157Scenery4012.html
http://www.asiawind.com/pub/forum/fhakka/mhonarc/msg00311.html
Στα κινέζικα yun είναι το σύννεφο και nan σημαίνει νότια. H περιοχή βρίσκεται ουσιαστικά νότια του υψιπέδου Gui Yun.
Η επιφανειακή ομοιότητα λέξεων μπορεί να ξεγελάσει παρασύροντάς μας σε παρετυμολογικές συσχετίσεις. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν.
Μπορεί σε χώρες της ανατολής να μας αποκαλούν γιουνάν αλλά οι κινέζοι προτιμούν τα Σι-Λα και Σι-Λα ρεν.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12128&subid=2&pubid=36350950
6)Το εθνωνύμιο Ainu δεν προέρχεται από το Ιωνες αλλά σημαίνει "άνθρωποι"στη γλώσσα αυτή η οποία μάλιστα είναι συγκολλητικού τύπου, που σημαίνει ότι μόνο ελληνική δεν μπορεί να είναι, άρα ούτε γλώσσα φανταστικών Ελλήνων αποίκων. Οι δομικές διαφορές μιας συγκολλητικής γλώσσας από τις κλιτές όπως η ελληνική είναι τεράστιες. Οσο για την καταγωγή των Αϊνού αυτή είναι πιο σύνθετη απ'ότι γράφει το άρθρο σου, και σήμερα έχουν αδυνατίσει οι παλαιότερες εκτιμήσεις περί "λευκής" (καυκασοειδούς) προέλευσης αφού οι Αϊνού γενετικά φανερώνουν στενότερες σχέσεις με τους λαούς της ανατολικής ασιατικής Ρωσίας, της Μογγολίας, της Κίνας, της Κεντρικής Σιβηρίας-Ασίας και περισσότερο της Ιαπωνίας.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ainu_people#Origins
Εξάλλου και λευκή-μεσογειακή να ήταν (όροι ολίγον απαρχαιωμένοι) δεν σημαίνει ότι ήταν Ελληνες αφού "μεσογειακά" χαρακτηριστικά δεν συνεπάγονται απαραίτητα ελληνικούς πληθυσμούς αφού είναι διαδεδομένα σε μεγάλο μέρος της Ευρασίας.
7) Οι λευκές μούμιες της Κίνας -των οποίων η χρονολογική γκάμα είναι ευρεία- έχουν επίσης συνθετότερη καταγωγή και ερμηνεία. Δεν μπορούμε έτσι υπεραπλουστευτικά να τις θεωρούμε ελληνικές επειδή έχουν πράγματι καυκασοεδιή χαρακτηριστικά. Γενετικοί και αρχαιολογικοί δεσμοί έχουν εντοπιστεί εν μέρει με τους πολιτισμούς της εποχής του χαλκού της ευραστιατικής στέπας Αφανάσιεβο και Αντρόνοβο. Περισσότερα είχα γράψει στο ακόλουθο topic όπου παρατίθεται και μία μούμια που μπορεί να ήταν ενός Ελληνα.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10046
Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη μούμια χρονολογείται στα χρόνια του Χριστού οπότε οι παναρχαιοι Ελληνες εκπολιτιστές πάνε άκλαφτοι σε αυτήν την περίπτωση.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=18&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10995