Ειλικρινά αισθάνθηκα βαθύτατη έκπληξη όταν άκουσα ολοκάθαρα την ιστορία μιας σύγχρονης μάγισσας από την αγαπημένη όλων μας Λυδία στο κανάλι της στο YouTube , καθώς όλα αυτά τά πράγματα που αφηγείται τυχαίνει να τα ξέρω όλα από προσωπική εμπειρία καθώς όπως προείπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μου έχω μεγαλώσει σε οικογένεια με μέλη της μάγισσες, αλλά η συγκεκριμένη αυτή γυναίκα του περιγράφει στην αφήγηση της η Λυδία ορκίζομαι ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της θείας μου Ελένης Σαλαβράκου.

https://youtu.be/9muZPV9dZY8?si=alizCNMlIpLaR7oR

Στην προηγούμενη ανάρτηση μου για την Σολομωνική της Ιωνίας που σώζεται μέχρι σήμερα ως οικογενειακό κειμήλιο, ένα βιβλίο που ιστορικά τεκμηριωμένα στοιχεία θέλουν να ήταν της ίδιας της Μαρκησίας Αθηναϊδας Ντε Μοντεσπάν από την οποία πέρασε στην προγιαγιά μου για να περάσει από εκείνη στην κόρη της και από εκείνη σε εμένα.
Σήμερα θα αναφερθώ στην άλλη πλευρά της οικογένειας, αυτή από την πλευρά της μητέρας μου , την οικογένεια Σαλαβράκου που έχει βγάλει από μέσα της προσωπικότητες της πολιτικής ηγεσίας και άλλες σημαντικές μορφές.
Η συγκεκριμένη γυναίκα που έχει μεγάλη ομοιότητα με αυτήν της ιστορίας της Λυδίας είναι η Ελένη που μας άφησε πρίν από λίγο καιρό στα 104 της χρόνια, ακμαία μέχρι τα στερνά της .
Η Ελένη καταγόταν από το χωριό Πυργάκι και όταν είμαστε παιδιά με τον γιό της μας έλεγε ιστορίες για την στοιχειωμένη Πηγάδα του χωριού της και τις νεράιδες στις ρεματιές που ως κορίτσι είχε συναντήσει.
Αυτή και μια μεγαλύτερη αδελφή είχαν μείνει μόνο στην ζωή καθώς η μητέρα αυτοκτόνησε και ο πατέρας της δεν θυμάμαι τώρα λεπτομέρειες τι ακριβώς απέγινε.
Η Ελένη ήταν μόλις 12 ετών όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πατρικό της στο χωριό για να έρθει στην Αθήνα να εργαστεί ως ψυχοκόρη.
Η ιστορία της είναι σκοτεινή όσο και τα έργα της ..
Εν συντομία παντρεύτηκε τον πρώτο της ξάδερφο Απόστολο Μάρκο Σαλαβράκο ο οποίος χρημάτισε στρατιωτικός και είχε καλό μισθό καθώς ουσιαστικά υπήρξε και υψηλόβαθμος των μυστικών υπηρεσιών, παιδιά δεν έχουν κάνει γιατί όπως αποδεικνύεται ο γάμος τους εξυπηρετεί συμφέροντα βιτρίνας.
Η αλήθεια είναι ότι η Ελένη απέκτησε ένα γιο, τον Παναγιώτη από ένα γκόμενο της αλλά τα δύο άλλα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας ο Γιώργος και η Αγγελική όπως η ίδια αυτή έχει παραδεχτεί ήταν αγορασμένα όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή.
Η Ελένη έλεγε ότι ήταν νοσοκόμα στα νιάτα της , γεγονός που ήταν ψέματα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως απέκτησε λίρες χρυσές και έκανε γερό κομποδεμα με το οποίο μετά το γάμο της με τον Απόστολο Μάρκο έχτισαν την πολυκατοικία στους Τραχώνες, το μεταγενέστερο Άνω Καλαμάκι Αττικής, σημερινό Άλιμο , μια πολυκατοικία που σώζεται μέχρι σήμερα κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας.
Η Ελένη υπήρξε γυναίκα αυτό που λέμε θεούσα και ποτέ δεν αρνήθηκε την πίστη της στα μάγια στα οποία εξασκούνταν από μικρή ηλικία άν και καταλυτική μορφή για την εκπαίδευση της ήταν μια Κατερίνα μάγισσα στην Καλαμάτα.
Κάποια στιγμή καθώς έμεναν εκεί ως οικογένεια η Ελένη γνώρισε την Κατερίνα και εμβάθυνε στις γνώσεις της.
Από το χωριό της είχε έρθει με δύο βιβλία μόνο, δύο παλιές διαθήκες με τις οποίες κυριολεκτικά έδεσε το μέλλοντα σύζυγό της γράφοντας το όνομα του με αίμα και τύλιξε σε κόκκινη κορδέλα και το βρακί της, όχι όμως από αγάπη καθώς ουσιαστικά αυτός προτιμούσε νεαρούς άνδρες και όχι γυναίκες μια κλήση που μέχρι πρότινος είχε και η γριά μάγισσα η οποία είχε ασπαστεί και το λυκαονισμο όπως πολλοί άνθρωποι στα γύρω σπίτια στο ίδιο ακριβώς δρόμο της οδού Κυπρίων Αγωνιστών.
Δεν νομίζω ότι είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι ακριβώς από δίπλα στην δυόροφη κατοικία του Αχιλλέα του Λυκάονα έμενε μια γυναίκα που όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν μάγισσα και ήταν η νύφη του, μια πολύ παράξενη μορφή, μαύρα ρούχα και κόκκινα μαλλιά χήρα που όλοι γνωρίζουμε ότι " έφαγε" τον άντρα της και ο γιος της ήταν και αυτός λυκάονας.
Η γριά Κατερίνα ήταν τότε που είχε ερωτευτεί μια νεαρή γυναίκα λυκάονας μπλεγμένη σε πολύ περίεργα κυκλώματα αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης..
Όπως αναφέρει η Λυδία στην αφήγηση της πολλές φορές έπιαναν την μάγισσα που δεν κατονομάζει ο άνθρωπος που παραθέτει την ιστορία της στο οστεοφυλάκιο να ανακατεύει τα οστά, και αυτή συνεχώς είχε την μόνιμη δικαιολογία ότι τα τακτοποιεί.
Είναι γεγονός πως καί η ίδια αυτή η Ελένη έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα γιατί σύμφωνα με μια συγκεκριμένη συνταγή ερωτικής μαγείας, εάν η μάγισσα γράψει και δέση το όνομα του ανθρώπου που θέλει να υποτάξει σε μια Παλιά Διαθήκη την οποία μετά τοποθετήση κάτω από το χώρο του κρανίου σε ένα οστεοφυλάκιο λέγοντας ότι όπως δεν κουνιέται ο νεκρός από το τάφο του έτσι να μην μπορεί να κουνηθεί ο ⚫ γιος της ⚫ και όπως δεν μιλάει ο νεκρός να μήν μπορεί να αντιμηλήσει ο άνθρωπος που θα δεθεί μένει πάντα υποτακτικός της μάγισσας γεγονός που έχει αποδειχθεί τόσο στην περίπτωση του συζύγου της Τόλη όσο και στο γεγονός ότι όταν πάντρεψε την κόρη της Αγγελική με ένα πολύ καλό και οικονομικά εύπορης οικογένειας παλικάρι με κτήματα στον Μαραθώνα , εννοείται ότι τον έδεσαν χειροπόδαρα μάνα και κόρη τέτοιο κελεπούρι.
Όλοι γνωρίζουμε ότι όλα τα μαγικά υλικά και τα σκατοταϊσματα χρησιμοποιήθηκαν για να πετύχει ο γάμος αυτός.
Η Άντζελα ούτε καν νοικοκυρά υπήρξε ποτέ, τεμπέλα την λες και εκτός από το τηλέφωνο η μοναδική ασχολία τής ήταν το σεξ και αυτό όχι με τον άντρα της που ήταν απλά μια βαρετή διαδικασία και υποχρέωση, αλλά με την καλύτερη της για τα μάτια του κόσμου φίλη της η οποία την μύησε στην ελληνική Λυκαονική αδερφότητα.
Ο άντρας της κυριολεκτικά δουλικό προσωπικό για να την θρέφει, όλη την μέρα στα κτήματα και τις λαϊκές αγορές για να την έχει κυρά και αρχόντισσα .
Η Άντζελα που όπως προείπαμε δεν είναι καθόλου το παράδειγμα της νοικοκυράς, στις περισσότερες περιπτώσεις τον δέχεται με τηγανιτές πατάτες και τέλος... Ο άνθρωπος αναγκάστηκε να πηγαίνει στο σπίτι της μητέρας του να φάει ένα πιάτο φαγητό...
Βέβαια ο θεός τιμώρησε στέλνοντας τους ένα ζαβό αγόρι καθως έτσι συνήθως συμβαίνει με αυτά τα πράγματα καθώς και η ίδια αυτή η Ελένη όχι μόνο κόντεψε να χάσει το ένα και μοναδικό παιδί της σε βρεφική ηλικία αλλά βασανιζόταν μέχρι τέλους καθώς μετά άρχισε ο Γολγοθάς των ναρκωτικών ουσιών και οι κλοπές και άλλα διάφορα πράγματα...
Ακόμη θυμάμαι καλά την Ελένη να τρέχει στον Άγιο Εφραίμ στην Νέα Μάκρη όπου εκεί ήταν ένα εξοχικό σπίτι  το οποίο όσα χρόνια το θυμάμαι, όλο χτίζεται και ακόμα μπετά είναι...
Η Ελένη ήθελε το χώμα μέσα από το ταφικό μνημείο του Αγίου για να κάνει τα ξόρκια της που ήθελαν Νεκρόχωμα και έκοβε κομμάτια από το κορμό του δέντρου που κρέμασαν οι Τούρκοι τον άνθρωπο.
Παιδιά εμείς μας έβαζε να κοινωνίσουμε των αχράντων μυστηρίων αλλά δεν έπρεπε να καταπιουμε το κρασί και τον άρτο τον οποίο μετά φτυναμε σε κάποιο κουτί για να έχει γία τα μαγικλικλικια της .
Πραγματικά ήταν τόσο πολύ δεμένος και υποταγμένος ο άντρας της και δεν καταλάβαινε τίποτα απολύτως από όλα αυτά που ήξερε ότι κάνει η γυναίκα του σε σημείο που όταν είχε έρθει η εποχή που έπρεπε να ξεθάψουν τα οστά τής μητέρας του τα οποία όπως συνηθίζεται πλένονται με κρασί, μπροστά στα μάτια του κόσμου και φυσικά εννοείται του ιδίου του συζύγου της η μάγισσα ζήτησε από τον νεκροθάφτη να μην πετάξει το κρασί αλλά να το μαζέψει και να τις το δώσει πίσω...
Οι περισσότεροι συγγενείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά φωνή βοών εν τη έρημο, ο Τόλης δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει...
Η κυρά Λενη έλυνε και έδενε στους Τράχωνες, πολλές φορές είχε ρίξει μάγια και ξόρκια χωρίζοντας ζευγάρια απλά και μόνο επειδή τσακώθηκε με την γειτόνισσα μητέρα της κοπέλας που ήταν στα αρραβωνιάσματα, άλλες πάλι φορές πάντρευε κοπέλες που διαφορετικά δεν θα είχαν στο ήλιο μοίρα..
Βέβαια δεν πρόκοψαν τα παιδιά της τα οποία όλα πήραν το στραβό μονοπάτι ...
Παντρεμένος ο γιος της στα πατημένα 50 φεύγα έμπλεξε με Λυκαονες και μυήθηκε στη μασονία, παντρεμένος με δύο κόρες και εγγόνια, διαλύει την οικογένεια του και κυριολεκτικά πέταξε έξω από το χώρο του σπιτιού του την γυναίκα του και τις κόρες του και κάθε βράδυ είναι με δύο άντρες συνήθως αλλοδαπούς....
Ο άλλος γιός ναρκωτικά και ψυχοτρόπες ουσίες...
Χρήματα πολλά δεν άφησαν πίσω καθώς ουσιαστικά είχαν μια παράνοια αυτοί οι άνθρωποι με τα σπίτια τους τα οποία κυριολεκτικά όπως το γεφύρι της Άρτας συνεχώς γκρέμιζαν και ξαναεχτιζαν σπαταλώντας χρήματα σε ανόητες ενέργειες επί της ουσίας με αποτέλεσμα να μην μείνει πλέον ρευστό και δύο από τα υπάρχοντα σπίτια είναι εδώ και πολλά χρόνια σκέτο μπετό σάπιο από την βροχή και το χιόνι...